Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Ήξεραν οι Ισραηλινοί;;; OF COURSE!!! (Βεβαίως-βεβαίως)

 Ένα από τα παραμύθια των καιρών που προσπαθούν επίμονα να μας περάσουν τα ΜΜΕ, είναι πως "οι Ισραηλινοί δεν είχαν ιδέα για τα σχέδια της Χαμάς".

Πάμε να δούμε και να κρίνουμε μόνοι μας;

Η αρχική πηγή λοιπόν είναι ρεπορτάζ του CNN με πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η Χαμάς από στρατόπεδα εκπαίδευσης εντός της λωρίδας της Γάζας, τα οποία αναπαράχθηκαν από τα Ελληνικά ΜΜΕ με το μέγα ερώτημα... "πως ήταν δυνατόν να μην ήξεραν;" Αρχικό Ρεπορτάζ CNN

Το ρεπορτάζ μάλιστα ανέφερε και τις τοποθεσίες στον χάρτη, όπως φαίνονται στο επόμενο screenshot: (πηγή CNN)


Ένα ενδεικτικό καρέ από τα προβαλλόμενα βίντεο που δείχνει κάποιο από τα στρατόπεδα εκπαίδευσης με τα χαρακτηριστικά ανάλογων εκπαιδευτικών πεδίων "ασκεπή κτίσματα", είναι το παρακάτω: (Πηγή ΣΚΑΪ)

Όπως διακρίνει κάποιος στα πλάνα της Χαμάς, υπάρχει και μια "ρεπλίκα" Ισραηλινού άρματος Merkava Mk IV που μάλιστα φέρει και την σημαία του Ισραήλ.

Ξεκινώντας λοιπόν κάποιος να δει μέσω Google maps τον χάρτη της Βόρειας Γάζας, ήδη δια γυμνού οφθαλμού και από πολύ μεγάλο υψόμετρο, διακρίνονται δύο περιοχές (κύκλοι 1 & 2) ως πιθανές να φιλοξενούν τέτοιες εγκαταστάσεις, μιας και οι υπόλοιπες εκτάσεις είναι είτε κατοικημένες είτε καλλιεργούμενες: 


Ζουμάροντας λοιπόν μόνοι σας στην περιοχή #1, θα διακρίνετε αμέσως τα ασκεπή κτίσματα καθώς και τις ρεπλίκες των αρμάτων: (Δείτε μόνοι σας...)


Η εικόνα που θα δείτε εστιάζοντας στο άρμα που φαίνεται κάτω δεξιά, είναι η παρακάτω και παραπέμπει 100% σε άρμα μάχης χωρίς καμία αμφιβολία:


Πάμε τώρα στην περιοχή #2... (Δείτε μόνοι σας...)

Αν ζουμάρει κάποιος αμέσως διακρίνει αντίστοιχες εγκαταστάσεις. Αυτό όμως που κάνει εντύπωση είναι οι κατασκευές που φαίνονται παρακάτω: (λήψη Google Earth)


Αυτό που φαίνεται σε πρώτο πλάνο, είναι αυτό που στον στρατό αποκαλούμε "Στίβος Μάχης" και για όσους δεν γνωρίζουν, είναι αυτή η χαρακτηριστική διαδρομή με τα διάφορα εμπόδια που καλούνται να περάσουν οι εκπαιδευόμενοι στρατιώτες. Η κατασκευή που φαίνεται σε δεύτερο πλάνο στην επάνω μεριά της φωτογραφίας, ομοιάζει με πεδίο βολής (αν κάποιος διακρίνει κάτι διαφορετικό να το δούμε).

Μερικές από τις εγκαταστάσεις που μπορεί οποιοσδήποτε να διακρίνει εύκολα μέσω Google maps στα υπόλοιπα σημεία που εντοπίζονται εξίσου εύκολα με τα παραπάνω, είναι αυτές:

Περιοχή Khan Yunis στο κεντρικό τμήμα της λωρίδας της Γάζας: (δες ΕΔΩ...)


Περιοχή Khan Yunis #2:





Περιοχή Rafah στη Νότια Γάζα, πλησίον των συνόρων με Αίγυπτο: Στίβος Μάχης #2



Περιοχή Rafah #2: (ΕΔΩ όλο το camp)




Εντύπωση προκαλεί πως το στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς στη Ράφα (φωτ.#3) βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από εγκαταστάσεις του ΟΗΕ (κτίσματα με εμφανές το U.N. στην οροφή τους). Όσο κι αν έψαξα δεν βρήκα τι ακριβώς είναι οι εγκαταστάσεις αυτές. Μάλιστα στον πιο αναλυτικό αντίστοιχο χάρτη που βρήκα στο Al Jazeera (βλ. ΕΔΩ) οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις φαίνονται να παραλείπονται (βλ. ακόλουθη φωτο):

Κρίνοντας από το σχήμα των κτιρίων, την ελεγχόμενη περίμετρο (περίφραξη με εμφανή είσοδο) και από την παρουσία βαρέων οχημάτων, πιθανότατα πρόκειται για αποθήκες. Αν κάποιος γνωρίζει κάτι περισσότερο, ευπρόσδεκτο. (Δες αποθήκες Ο.Η.Ε.)


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:

Λαμβάνοντας λοιπόν υπ' όψιν τα εξής δεδομένα:

  1. Τα παραπάνω αναλυτικά στοιχεία όπως αυτά προκύπτουν από μια πολύ πρόχειρη επισκόπηση των -σε όλους μας διαθέσιμων- χαρτών της Google.
  2. Ότι οι εγκαταστάσεις που παρουσιάζονται βρίσκονται σε μια στενή λωρίδα γης -πλάτους μόλις 10 χλμ.- και ταυτόχρονα την πιο στενά ίσως επιτηρούμενη στον κόσμο, με μέτρα ασφαλείας αντίστοιχα των καλύτερων σωφρονιστικών ιδρυμάτων (φυλακών) του πλανήτη.
  3. Ότι οι εγκαταστάσεις αυτές βρίσκονται στα μοναδικά ελάχιστα χέρσα σημεία γης -ακριβώς εκεί δηλαδή και μόνον που θα μπορούσαν να κατασκευαστούν.
  4. Ότι ειδικά τα στρατόπεδα εκπαίδευσης στον Βορρά βρίσκονται μόλις 700 μέτρα από τα παρατηρητήρια του Ισραηλινού στρατού - για να μην πω ότι μπορούσε να τα δει με κιάλια της πλάκας οποιοσδήποτε κάτοικος της Ασελόν από ταράτσα πολυκατοικίας.
  5. Ότι το Ισραήλ έχει τουλάχιστον 5 δικούς του δορυφόρους μόνο για παρατήρηση, συν βέβαια όλους τους Αμερικανικούς οποιαδήποτε ώρα το ζητήσει.
  6. Ότι η Λωρίδα της Γάζας επιτηρείται με διάφορα μέσα 24/7 και ότι το Ισραήλ έχει τέτοια τεχνογνωσία στην πολεμική βιομηχανία που από εκεί αγοράζουμε drones και εμείς σαν χώρα (βλ. πχ. HERON του Λ.Σ.).
  7. Ότι για να εκπαιδευτούν στα αιωρόπτερα οι της Χαμάς, παίζει να ήταν ορατοί ακόμα και από την Κύπρο.
  8. Και το κερασάκι στην τούρτα... ότι η Αίγυπτος δια της πλέον επίσημης οδού - του επικεφαλής των μυστικών της υπηρεσιών - δήλωσε πως είχε ενημερώσει την πρωθυπουργία του Ισραήλ για την επικείμενη επίθεση της Χαμάς (σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth Ynet το οποίο ελέγχεται).
παρακαλώ για τα δικά σας συμπεράσματα...

ΥΓ: Θα είχα πάντως μεγάλη περιέργεια μετά απ' όλα αυτά, να με πείσει κάποιος ότι το Ισραήλ
(μιλάμε για Ισραήλ τώρα και MOSSAD έτσι; μην ξεχνιόμαστε) δεν γνώριζαν το παραμικρό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου