Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Πως είναι - Πως θα έπρεπε να είναι... ΜΕΡΟΣ 1ο (Νο 8 - Λευκάδος στο 14ο Δημοτικό)
















(κάντε κλικ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση)

Να ξεκινήσουμε λοιπόν με τα πολύ απλά κι εύκολα.
Το Νο 8 της προηγούμενης δημοσίευσης, αφορά το αδιέξοδο της οδού Λευκάδος μπροστά από το 14ο Δημοτικό. Έναν χώρο που διασχίζουν πάρα πολλοί γονείς καθημερινά κάτω από απαράδεκτες συνθήκες (σκουπίδια, μπάζα, χόρτα, σκόνη το καλοκαίρι, λάσπη τον χειμώνα).
Πάγιο αίτημα των Συλλόγων Γονέων Δημοτικού & Νηπιαγωγείου είναι να μην διανοιχτεί η οδός γιατί όλοι μας καταλαβαίνουμε πως θα μετατραπεί σύντομα σε δρόμο διέλευσης βαρέων οχημάτων και "ταχείας" σχεδόν κυκλοφορίας, (μιας και αποτελεί τον πιο φαρδύ δρόμο της Λυκότρυπας μαζί με την Μετσόβου και την Αγ.Κων/νου - εξαιρείται η Φιλαδελφείας) με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του σχολείου μας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε παλέψαμε σθεναρά επί διοίκησης Φωτιάδη ακόμα και πήραμε από την τότε Νομαρχία απόφαση να μπουν μπάρες διακοπής της κυκλοφορίας στο σημείο.
(Παρένθεση: Είχε πέσει παλιά στα χέρια μου η κυκλοφοριακή μελέτη της ΤΡΕΝΟΣΕ και που αφορούσε την υποτιθέμενη διαμόρφωση μετά τα έργα διαπλάτυνσης των γραμμών του τρένου -τα οποία σημειωτέον, έχουν ολοκληρωθεί- και μιλούσε για μονόδρομο 2 λωρίδων την Φιλαδελφείας προς Φιλαδέλφεια και άνοδο μονόδρομο 2 λωρίδων την Κων/πόλεως, με σημείο επανασύνδεσης τον σηματοδοτούμενο κόμβο Λευκάδος και το αναφέρω για να μην υπάρχει αμφιβολία για όσα ισχυριζόμαστε στον Σύλλογο Γονέων).

 

Ιδού λοιπόν μια (εις διπλούν) πρόταση για το "πως θα έπρεπε να είναι" το σημείο αυτό. Και δεν ξέρω αν αμφιβάλλει κάποιος για το πόσο εξυπηρετικό είναι και με πόσο λίγα χρήματα θα μπορούσε να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου